Personaltur til Skansbukta


Fredag til lørdag var jeg og fire kollegaer på hyttetur til Skansbukta i Billefjorden. Nicharak var ikke med. Det er ikke alle som liker hytter uten innlagt vannklosett…

Arival Drinks

2010

Vi overnattet i hytta til Longyearbyen Jeger & Fisk. Ei koselig lita hytte.

Med meg på turen hadde jeg foruten kameraet med 16-50 linsa, også min nyervervede bønnepose (beanbag) for anledningen fylt med ris fra krukka hjemme på kjøkkenet. Så da natten senket seg var det ut for å prøve å ta litt stemningsbilder i nattmørket

Cottage at night

2010

Bildet ovenfor er det jeg ble mest fornøyd med. Kameraet var plassert på bakken, med bønne-posen som en sakkosekk for kameraet. Lukker-tiden var nær 2 1/2 minutt ved f5,6. Det lave plasseringen av kameraet på stranda litt under hytta gir ett inntrykk av at man kommer opp en bakke i nattmørket hvor en varm hytte venter…
Bildet under ble tatt litt tettere innpå hytta. Det varme lyset fra hyttevinduet skinner i steinene, og en refleks i linsa gir ett svakt lys skimt over hytta…
Original bildene på datamaskinen min gjengir mer detaljer i de mørke partiene. Disse detaljene er gått tapt i konverteringen fra høyoppløselig .DNG til SRGB/.JPG Dette er noe jeg får se på om lar deg løse.

Cottage at night

2010

Neste morgen startet med morgen kaffe og baguetter i solveggen, før to dro på gåsejakt, og jeg på fotojakt. Site mann (dame) ville bare være på hytta for å fyre varme i seg…

Rett ved hytta ligger restene fra 1900 og 1930 tallet, da det ble gjort optimistiske forsøk på å drive ut gips med fortjeneste. Mer om dette kan du lese hos Norsk Polarinstitutt

Gypsum quarry leftovers

2010

Som ved mange plasser der mennesker har oppholdt seg på Svalbard, så finner man også her rester fra småting man har forlatt.

The old boat

2010

Om det var noe jeg angret på ved denne turen, så var det det at jeg ikke tok med 70-200 linsa. Disse fjæreplytten kom jeg så nært som 2 meter innpå, bare ved å ta livet med ro og nyte naturen og fuglelivet. Men selv om jeg kom så pass nært innpå dem, så måtte jeg beskjære bildene ganske kraftig i etterbehandlingen siden jeg bare hadde 16-50mm å jobbe med… Nå ja, man lærer så lenge man lever.

Wildlife

2010

Tilslutt avsluttet jeg fototuren med noen panorama bilder

Drift-wood on the beach

2010

Drift-wood on the beach

2010 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *