Khon Kaen 17-19/11-2011


Khon Kaen Province Amphoe Khon Kaen

Khon Kaen ble målet for vår førte lille utflukt. Khon Kaen ligger ca 40 mil fra Ban Nong Bua og Nakhon Phanom. Bortaett fra en liten tissepause så kjørte vi ett strekk. Vi brukte ca 4 1/2 time. Med unntak av fjellovergangen til Kalasin, så er veien bred rett, og på store deler av strekningen er det to kjørefelt i hver retning. 🙂

Thailand Vacation 2011-2012

View from the 14.th flor of Charoen Thani Princess Hotel

Det var i medisink ærend vi reiste dit. Khon Kaen har flere store privte sykehus, så vi reiste dit for å ta full sjekk aav vår helse. I motsetning til Norge så trenger ikke man å bestille time på forhånd med månder i kø. Sist jeg bestilte full helsesjekk i hos fastlegen min i Norge for 10. år siden, så tok den sjekken kanskje 10 minutter. Legen skjønte ikke helt hvorfor jeg ville ta å sjekke helsa mi uten å være syk… Jeg har derfor ikke foretatt noe tilsvarende siden den gang.

Vi møtte opp på sykehuset med tomme mager kl halv ni på morgenen. Kl halv ett var vi ferdig utsjekket. Da hadde de testet blod, blodtrykk i både armer og bein, ekg, ultralyd av øvre mage, rønken og en hel masse ting jeg ikke vet hva er. Nicharak fik selvfølgelig mamografi og sjekk av livmor osv…

Konklusjonen for min del. Jer er for feit!! Nå ja ingen overraskelse det, men at var det man kaller obesity, hadde vel jeg egentlig ikke trodd. Tror ikke BMI helt tar høyde for kropsbygning.. Min nåværende vekt er 107 kg, og det vet jeg er litt mye. Så jeg burde vel prøve å komme meg ned på 90kg. 78 hæres for tynt ut.. Uansett levrea mi er for feit, blodtrykket var 185/101 og kolestrolet på 227. Så jeg fikk recept på noe blodtrykks medisin som jeg skal prøve ut i 14 dager??? Har innkallelse om 4 uker til kontroll så her har nok doktoren og sekretæren snakket om hverandre. Men å måle blodtrykket og skrive recept på nye tabeletter bør de kunne gjøre her i Nakhon Phanom også.

Thailand Vacation 2011-2012

Some foot spa for the weary feet

Utpå fredagskvelden gjorde vi som vi pleier og gjøre når vi er på reise i Thailand. Vi tok masasje. Denne gangen i form av fot masasje, eller fot spa som dem kaller det. En time med først vask av føttene med lime. Deretter innoljing og masasje både i form av «prikking» gnuing og tradisjonell masasje. Og JA det kiler litt innimellom…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *