Nong Khai 30/11 – 2/12


 Nong Khai ligger ca 340 km bilvei nord- vest for Nakhon Phanom, ca 700 km nord for Bangkok.

Nong Khai er provinshovedstad i provinsen Nong Khai, og er den nordligste av de nord-østlige provinsene. Dette innleder starten på vår første lengre ferie i ferie tur. På denne turen er det bare jeg og Nicharak som farter rundt på egenhånd. Vi har ikke lagt inn noen videre planer for hvor vi skal, men det kan se ut som vi blir å holde oss i Isan på denne turen. De eneste stoppene vi så langt har satt oss er Nong Khai, hvor vi er nå, og videre til Chiang Khan. Nong Khai er en større by enn jeg trodde den skulle være. Men vi fant nå fram i den etterhvert.

 

30/11

Ankomstdagen gjorde vi ikke så mye. Etter å ha funnet ett hotell, så dro vi til det nermeste tempelet. Wat Pho Chai er ikke så stort og viktig sammenlignet med Wat Phra That Phanom. Men det er dekt med veggmalerier innvendig. Og er vel verdt et besøk av den grunn.

Thailand Vacation 2011-2012

This wat is known for its wall paintings

Thailand Vacation 2011-2012

This wat is known for its wall paintings

1/12

Thailand Vacation 2011-2012

Concrete art

Etter frokost, som må være den kjedeligste hotellfrokosten jeg har vært borti, dro vi til hoved attraksjonen her i Nong Khai. Sala Kaew Ku også kjent som Sala Keoku og Wat Khaek, er en park med gigantiske betong statuer med inspirasjon fra Hinduistisk og Buddhistisk tro.

Thailand Vacation 2011-2012

Concrete art

Kunstner og opphavsmann kom av ukjente grunner fra Laos på 70 tallet. Han og hans tilhengere startet byggingen i 1978. Etter hans død ble han mumifisert og ligger nå i 3 etasje i tempelbygget.

En lignende men enklere utført skulpturpark, Buddha Park, av samme kunstner ligger utenfor Laos hovedstad, Vientiane.

Indokina marked

Thailand Vacation 2011-2012

Indochina Market

Nong Khai har også sitt Indokina marked. Det strekker seg over flere hund meter lang Mekong, og var nok tidligere en ordinær gate som har blitt overbygd med ståltak. Vi kjøpte noe mer silke stoff, noen T-skjorter til barna og ett parr handlagete maur.

Thailand Vacation 2011-2012

Indochina Market

Wat Phra Thart La Nong

Etter Indokina dro vi til Wat Phra Thart La Nong. Det originale tempelet ble tatt av Mekong for mange år siden, og en kopi er bygget ved elvebredden hvor man kan se toppen av originalen stikke opp av Mekong.

Thailand Vacation 2011-2012

The original drowned in Maekong

Dagen ble avsluttet med Thai-massasje og middag på toppen av hotellet, der de har uterestaurant med utsikt over byen, Mekong og Laos.

Thailand Vacation 2011-2012

Nong Khai by night as seen from the top floor restaurant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *