Chiang Khan 2/12 – 3/12 2011


 

Loei province Amphoe Chiang Khan

Noen timers biltur vest for Nong Khai i provinsen Loei, ligger en sjarmerende småby med navnet Chiang Khan. Denne byen ligger også ved Mekong, men der Nong Khai strever etter å bli en moderne storby, ønsker Chian Khan å ta vare på det gamle preget. I hvertfall langs elven, hvor hovedgata nærmest har fredet seg selv. Her ønsker de ingen 7-elleven, eller slikt nymotens butikker. Hele den 2 km lange gaten er i gammel stil, selv om noen nye murhus er under oppføring.

Thailand Vacation 2011-2012

2 km long old-fashioned town street

Thailand Vacation 2011-2012

2 km long old-fashioned town street

Da vi først ankom byen, så holdt vi på å kjøre videre, for her var det jo ingen gammel koselig bebyggelse, bare det same bybildet som vi hadde sett mange ganger før. Heldigvis snudde vi og kjørte litt tilbake, og ved et innfall tok vi av hovedveien og svingte bilen nærmere Mekong. Der kom vi inn i en enveiskjørt gate med mange sykelister og gammel bebyggelse. Man kan si vi var glad for at vi ikke ga opp med en gang..

Thailand Vacation 2011-2012

2 km long old-fashioned town street

Så var det å finne en plass å bo. Nesten hvert hus har homestay. Dvs man leier et rom i huset til en familie. Det finnes også noen få minihotell, men i denne byen er det homestay som gjelder. De første plassene vi spurte var fullbooket. Da vi endelig fant et ledig krypinn og hadde kjørt i ring gjennom noen enveiskjørte gater, så viste det seg at det dessverre ikke var ledig allikevel. Tjenestejenta som leide ut til oss visste ikke at alt allerede var booket til en stor familie som skulle komme. Men noen hundre meter lenger ned i gata hadde dem også ledig rom, så det ordnet seg tilslutt.

Thailand Vacation 2011-2012

2 km long old-fashioned town street

Grunnen til at det var så mye fult er at Thailand feirer farsdag 5/12 som er kongens bursdag. Siden det er en fridag og den falt på en mandag i år, så betød det langhelg. Skikken er at pappaene tar med seg barna (og kona) og drar på tur. Og med flommen som har herjet er det ekstra mange som har følt behov for ett avbrekk, før man begynner på opprenskingen etter vannmassene.

Thailand Vacation 2011-2012

2 km long old-fashioned town street

Jeg nevnte sykelister tidligere og bortsett bra bebyggelsen så er det sykkelen som er kjennemerket til denne byen. Et hvert homestay med respekt for seg selv leier også ut sykler. Noe som kan være kjekt når man skal utforske den 2km lange gata. Jeg og Nicharak tok derimot gata til fots. Sin vi gikk hele gata to ganger ble det minst 8km gange på oss den dagen. Det kjente vi i beina den siste kilometerne tilbake på kvelden…

Thailand Vacation 2011-2012

Tourist photographed here

Thailand Vacation 2011-2012

Buddhist monks receive food along the street

Tidlig neste morgen sto vi opp for å gi mat til munkene som hver morgen samler inn mat. Munkene lever av det de blir gitt i gave. Og her får dem så mye at dem deler ut overskuddet til skolene i nærheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *