Lampang «Mueang Rot Ma» 5/12-6/12 -2011


 

Lampang city locationByen jeg har valgt å kalle keramikk byen, men som de fleste Thaier kaller den gjerne Mueang Rot Ma, som rett og slett betyr byen som kjører hest. For kommer man seg bort fra hovedveien så er det ikke uvanlig å finne hest med vogn. Sist vi var her, for vel 5 år siden så tok vi oss også en tur med hest og vogn. Trivelig, men vi syns synd i hestene som lever sine liv på asfalt i bytrafikken.
Selve byen er den tredje største i nord-Thailand, og befinner seg mellom Chiang Mai og Chiang Rai, så lenge man følger hovedveiene.
På sedvanlig vis så er Lampang Hovedstaden i distriktet Lampang i Provinsen Lampang

Vinterferien

Thailand 2007

Dette bildet er fra vårt besøk i 2007

Som nevnt tidligere så kaller jeg det keramikk byen. Og grunnen er enkel, foruten strømproduksjon fra kullkraftverk, så er keramikk og porselens industrien den store eksportvaren. Gjett hvor IKEA får sine service produsert.

Sist vi besøkte byen besøkte vi Indra Ceramics Outlet, den ene av de mange produsentene her. I år var vi mye heldigere og de holdt den årlige Lampang Ceramics Fair mens vi var der.

Thailand Vacation 2011-2012

Much to see, much to buy

Thailand Vacation 2011-2012

Much to see, much to buy

Rett etter at vi hadde sjekket inn på hotellet, bar det avsted til messa. Vi tenkte i første omgang å bare se, men endte opp med å fylle en gedigen handlevogn, av den typen man bare har på store byggvaresenter.

MEN vi ga oss ikke med det, neste morgen troppet vi opp igjen. Nå var det så pas tidlig på dagen at vi fikk tid til å russle rundt uten for mye folkemasser i ale kanter. OG vi fylte en ny vogn.

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Thailand Vacation 2011-2012

2.nd day at the fair. There is more to buy….

Før vi entret messa denne morgen besøkte vi byggvaresenteret som lå rett ved siden av. Der kjøpte vi en tykk gummimatte, som ble solgt pr cm2. Den la vi bak i bilen. Så kjæpte vi en stor plaskasse til å pake ting i. Dette er den tredje store plastkassen vi kjøper. De to forrige glemte vi å ta med oss Da vi la ut på tur.

Og hva skal vi med alt det vi kjøpte. Jo noe er allerede sent i Thailand-gaver hjem til søsken og foreldre i Norge. Noe kjøpte vi på bestilling fra søster Dao, noe tar vi med til Svalbard og resten er til vi en gang i de nærmeste årene får bygget oss vårt eget hus her nede på hjemplassen til Nicharak.

Thailand Vacation 2011-2012

Yes we have been here before. 5 years ago…

Apropos gaver, vi måtte ta oss en tur til Indra Ceramics Outlet etterpå, for på tross at dem hadde egen stand, med mange kopper av den spesielle typen vi så etter, så hadde dem ikke kopper med alle de 365 dagene der, bare ett lite utvalg. Så for at det ferskeste onkelbarnet skulle få seg en egen kopp. En kopp med sin egen fødselsdato på, lik den søsknene, søskenbarna, foreldre, besteforeldre, onkler og tanter allerede hadde fått.. 🙂

Thailand Vacation 2011-2012

Yes we have been here before. 5 years ago…

Thailand Vacation 2011-2012

Yes we have been here before. 5 years ago…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *