Doi Tung 8/12-2011


Chiang Rai Province Amphoe Mae Fah Luang

Doi Tung er et fjell i Mae Fa Luang distriktet i Chaing Rai provinsen. Distriket er videre fordelt inn i 4 tambon (sub distrikt) hvorav det ene også bærer det samme navnet. Det var hit vi dro denne dagen. Dette er et yndet mål for Thai befolkningen da spesielt på grunn av The Doi Tung Royal Villa og Mae Fah Luang Flower garden.

Doi Tung Royal Villa

Thailand Vacation 2011-2012

No photography allowed inside the Royal Villa

Thailand Vacation 2011-2012

No photography allowed inside the Royal Villa

Dette var residensen til avdøde Princess Mother Somdej Phra Srinagarindra. (moren til Kong Bhumibol Adulyadej, Rama IX. Av lokalbefolkningen ble hun for det meste kalt Mae Fah Luang, som bestyr noe slik som Den Himmelske Kongelige Mor. Hun gjorde mye for den fattige befolkningen i utkantdistriktene av Thailand. Noe som er fulgt opp av hennes etterkommere.

Thailand Vacation 2011-2012

No photography allowed inside the Royal Villa

Hun var en ivrig forkjemper for å få bukte med opiums dyrkingen. Og hennes suksess skyldes ikke minst hennes innsats for å gi lokalbefolkningene utdannelse, helsevesen, og et bærekraftig næringsgrunnlag. Der opiums dyrking og rovdrift på jorda hadde lagt store skogsområder og fauna brakk, sto hun bak beplanting og restaurasjon. I dag er skogene tilbake i frodig vekst, og befolkingen driver økologisk jordbruk og en bærekraftig høsting av landet rundt.

Thailand Vacation 2011-2012

No photography allowed inside the Royal Villa

Vi fikk komme inn i villaen på besøk, men da villane er i bruk av kongefamilien deler av året, var det ikke lov til å ta bilder innendørs. Noe som er ganske forståelig.

Mae Fah Luang Gardens

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Dette parkanlegget befinner seg nedenfor the Royal Villa.

Thailand Vacation 2011-2012

Playing under the water fountain

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park 

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Thailand Vacation 2011-2012

Beautiful park

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *