Besøk hos øglegraverne


10. august var jeg med på personaltur til Vindodden og Flowerdalen for å besøke Jørn Hurum og øglegraverne.

Vi hadde skyss med hurtigbåten Aurora, og ble tatt i land med Polarcirkel båt.

Peronaltur

Ilandstigning

Det ble flere runder frem og tilbake for Mads som førte Polarcirkel båten, for det var ikke bare folk som skulle i land. Vi måtte jo ham med grill og grillmat, for ikke å snakke om noe å leske oss på.

Peronaltur

Grillene kommer i land.

 

Peronaltur

Vi gikk i ås siden oppover mot campen, siden det var våt myr nede i dalsiden. Her ledet jeg ann. Senere dabbet jeg av. Kondisjonen min klarte ikke å holde følge i oppoverbakkene, men tok det igjen i flatt terreng.

 

Peronaltur

Campen var beskyttet av snublebluss.

 

Peronaltur

Noen poserer for kamera.

 

Peronaltur

Mens andre bruker selfie-stang

 

Peronaltur

Jørn presenterer en hai dritt.

 

Peronaltur

Denne Steinen inneholder trolig et komplett fossil, som dem vil bruke nærmere to år på å etse frem med en mild syre.

 

Peronaltur

Svalbardnitter og Spitsbergenitter, tror jeg dem het. Dem forandret seg mye oppigjennom årene, og blir brukt til å datere lagene når dem graver ut andre fossiler.

 

Peronaltur

Ryggvirvel.

 

Peronaltur

På tur ned til stranda igjen. Her ledet jeg ann hele turen ned.

 

Peronaltur

Nå skal det snart bli grillmat og øl.

 

Peronaltur

Velferden stilte med T-Bone og pølser. Je steppet inn og tok meg av grillingen. Det ble en del til overs. Siden det var isbjørn i terrenget ville ikke øglegraverne ha dem med seg til campen. -Forståelig nok.

 

Peronaltur

Isbjørnbinne med unge

Vi fikk nesten besøk. Det var nå jeg angret på at jeg ikke hadde tele-zoomen med meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *